Iskoláknak

Kedves Pedagógusok, Osztályfőnökök, Diákok!

Kísérő pedagógusoknak ingyenes a részvétel az akváriumház, a hajózás, a kenuzás és a sárkányhajózás programjain!

Diákcsoportok részére a következő ajánlatokkal, programokkal tudunk szolgálni:

Hajózás

A Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. 19 éve hajózik a Velencei-tavon, egyik alapfeladata megismertetni a tó értékeit az érdeklődőkkel.

Hajókirándulásaink kikapcsolódási és ismeretszerzési lehetőségeket nyújtanak diákok számára, akár iskolai kirándulás keretében, akár nyári táborozás idején.

Társaságunk három motoros hajóval rendelkezik, amelyek közül a két kisebb hajó 40 fős (Gárdony hajó) és 50 fős (Agárd hajó), a legnagyobb hajónk (Nadap hajó) 100 fős befogadóképességű. Az elmúlt évek során mindhárom hajónkat teljesen felújítottuk. A belső felújításoknál elsődleges szempontként utasaink kényelmét tartottuk szem előtt. Lecseréltük a hajók elavult, régi motorjait, az újak pedig a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek. Két hajónk – a Nadap és a Gárdony – zárt fedélzetű, így rossz időjárás esetén is alkalmas kényelmes hajózásra.

Egyaránt lehetőség van különjáratokkal és menetrend szerinti járatokkal is bejárni a tavat.

Menetrendszerű hajózásunkat 2020. április 10. és szeptember 27. között működtetjük elő-, fő- és utószezoni menetrend szerint.

Csoportoknak Agárd-Szúnyog-sziget között (de Velencéről is) előre megbeszélt időpontban (2020. március 20-tól október 31-ig a hét minden napján) indítunk járatokat!

Ha nagyobb csoporttal jönnek és szeretnének külön utakon hajózni, akkor javasoljuk különjárat bérlését. Különjárataink 2020. március 20. – október 31. között üzemelnek, a megrendelők által kívánt időpontokban. A tó minden működő kikötőjében, így Agárdon, Pákozd-Szúnyog-szigeten és Velencén is fel tudjuk venni utasainkat. Sekély merülésű hajóink ideálisak környezetvédelmi, természetismereti órák megtartására. Amennyiben igénylik, előadást tartunk a diákoknak a tó történetéről, növény- és állatvilágáról, az egyedülálló Madárrezervátumról és a tó úszó szigeteiről. Ezt a szolgáltatást a különjárati hajók bérleti díja tartalmazza, de kérjük jelezni a foglaláskor, ha igénybe kívánják venni ezt a szolgáltatásunkat.

A nádasokban megbúvó változatos élővilág hozzászokott rendszeresen közlekedő hajójáratainkhoz. A karnyújtásnyira került természet egymás után tárja elénk titkait:

  • hajladozó nádszálákon tücsökmadarak, nádirigók énekelnek,
  • hullámos mozgással vízisiklók szelik a vizet,
  • a nádfalak mellet mozdulatlan kócsagok, vörös- és szürke gémek lesnek zsákmányra éhesen,
  • néha zöld, néha szürke, időnként barna vízen haladunk és akkor még ott vannak a fekete vizek…
  • és még sokkal több mindent tapasztalhatunk, de ehhez hajóra kell szállni.

ÁRAK 20 FŐ FELETTI, 18 ÉV ALATTI DIÁKCSOPORT RÉSZÉRE (2020):

1. ÁTKELŐ HAJÓZÁS biológiai előadás nélkül:

– 1 irányba (kb. 20 perc): 900 Ft/fő (“ÁTKELÉS”)

– oda, majd később vissza (kb. kétszer 20 perc): 1800 Ft/fő (“BAKANCSOS HAJÓ” PROGRAM)

– oda hajóval (kb. 20 perc), majd később vissza kenuval (kb. 1 óra), vagy

oda kenuval (kb. 1 óra), majd később vissza hajóval (kb. 20 perc): 2400 Ft/fő (“BAKANCSOS KENU” PROGRAM)

2. 45 PERCES SÉTAHAJÓZÁS biológiai előadással Agárdról a Szúnyog-szigetre, majd később hajózás vissza a Szúnyog-szigetről Agárdra: 2000 Ft/fő (“BAKANCSOS SÉTA” PROGRAM)

3. 45 PERCES SÉTAHAJÓZÁS Agárdon és a Szúnyog-szigeten (a hajó abban a kikötőben köt ki, ahonnan elindult): 1300 Ft/fő

1 ÓRÁS SÉTAHAJÓZÁS hajóbérléssel, biológiai előadással Agárdon, Szúnyog-szigeten és Velencén:

40-50 fős hajó bérlése: 40.000 Ft/óra

100 fős hajó bérlése: 50.000 Ft/óra

www.velenceitohajozas.hu     facebook.com/velenceitohajozas

Felfedező túrák kenuval a Velencei-tavon

A túráinkhoz használt 7-8 személyes csapatkenuk (melyekben 10-12 kisiskolás gyermek is elfér) kiválóan alkalmasak arra, hogy programjaink résztvevői felfedezhessék Közép-Dunántúl egyik legszebb természeti értékét, a Velencei-tavat. Egyedülálló élményt jelent az ősi halászcsapások, titkos ösvények felfedezése, a tó vízi világának megismerése. Ezeknek a keskeny járatoknak, eldugott tisztásoknak, vízi élőlényeknek a megközelítésére ezek a csendesen sikló kenuk alkalmasak.

Felfedező útjainkat biológia szakirányt végzett, a tavat jól ismerő túravezető irányítja, aki az egyes állomáshelyeken természetismereti előadást tart.

A kenuzás után, a megszerzett ismereteken alapuló, rövid kérdezz-felelek játék keretében a tó élővilágát ábrázoló képeslapokat nyerhetnek az ügyesen válaszoló gyermekek.

Szervezett túráink kb. 1,5, 3, ill. 6 órás időtartamúak. Indulás az Agárdi hajóállomás közvetlen szomszédságában található Touring Hotel (Agárd, Tópart utca 1.) strandjáról történik. Megrendelőink kérésére a tó más pontjáról (Szúnyog-sziget, Gárdony) is indulhatunk, kiállási díj ellenében.

Minden kenusunk számára evezőt, mentőmellényt biztosítunk, melyek használata kötelező. Csapatkenuink használata nem igényel vízi jártasságot.

Túraajánlataink előre egyeztetett időpontokban (szakvezetővel):

1. Ébred a tó túra: Kb. 1,5 órás. A korán kelők igazi ajándéka ez a túra, mely a napkelte előtt 30 perccel indul.

Ár 15 fő feletti diákcsoportnak túravezetővel (2020): 1500 Ft/fő+5000 Ft túravezetői díj*. Indulási helyszín: Az agárdi hajóállomás mellett lévő Touring Hotel strandja.**

2. Vízi élőlények nyomában túra: Kb. 1,5 órás. E túra jó alkalom ahhoz, hogy találkozhassunk a tó egyedülálló élővilágával.

Ár 15 fő feletti diákcsoportnak túravezetővel (2020): 1000 Ft/fő+3000 Ft túravezetői díj*. Indulási helyszín: Az agárdi hajóállomás mellett lévő Touring Hotel strandja.**

3. Romantikus naplemente túra: Kb. 1,5 órás. A késő délutáni fények talán a legszebbek a tavon. Egy napunk méltó befejezése lehet ez a túra, mely a napnyugta előtt 1 órával indul.

Ár 15 fő feletti diákcsoportnak túravezetővel (2020): 1500 Ft/fő+53000 Ft túravezetői díj*. Indulási helyszín: Az agárdi hajóállomás mellett lévő Touring Hotel strandja.**

4. Úszólápok nyomában túra: Kb. 3 órás. E túra során felfedezhetjük Közép-Európa egyik legjelentősebb úszólápos területét.

Ár 15 fő feletti diákcsoportnak túravezetővel (2020): 1800 Ft/fő+6000 Ft túravezetői díj*. Indulási helyszín: Az agárdi hajóállomás mellett lévő Touring Hotel strandja.**

5. Nyugati-medencét kerülő túra: Kb. 5-6 órás. Igazi „Matulás” túra. A tó legszebb tisztásain, halászcsapásain vezet végig az útvonal.

Ár 15 fő feletti diákcsoportnak túravezetővel (2020): 3000 Ft/fő+10000 Ft túravezetői díj*. Indulási helyszín: Az agárdi hajóállomás mellett lévő Touring Hotel strandja.**

* Túravezetőn felüli kormányos(ok) igénylés esetén: 1,5 órás vízi élőlények nyomában túrára +2.500 Ft/kormányos; 1,5 órás ébred a tó és naplemente túrára +3.000 Ft/kormányos; 3 órás túrára +5.000 Ft/kormányos; 6 órás túrára +10.000 Ft/kormányos.

** Gárdonyi és szúnyog-szigeti indulásoknál +10.000 Ft kiállási díjat számolunk fel.

Kenutúráinkat – időjárástól függően – az év minden napján indítjuk! Ezeken kívül egyéb egyedi igényeket is kiszolgálunk!

Jelentkezni Simon Györgynél a velenceitokenuzas@gmail.com e-mailen, vagy a +36 30 2713292 telefonszámon lehet.

Bővebb információért látogasson el honlapunkra és facebook oldalunkra!

www.expediciovelenceito.hu     facebook.com/kenuzas.velenceito

A LEGFIATALABBAKTÓL A LEGIDŐSEBBEKIG VÁRJUK FELFEDEZŐINKET!

Hajózás és kenutúra, avagy tipp a mészeg-hegyi látnivalók megközelítésére

Az agárdi vasútállomástól kb. 200 m-re lévő agárdi hajóállomásról átkelhetünk Pákozd – Szúnyog-szigetre hajóval vagy kenuval.

A pákozd – szúnyog-szigeti hajóállomástól egy kis kellemes sétával megközelíthetők a mészeg-hegyi látnivalók (1848-as Emlékmű, Katonai Emlékpark, Pákozd-sukorói Arborétum).

A Mészeg-hegy felfedezése után a pákozd – szúnyog-szigeti hajóállomásra visszaérve átkelhetünk Agárdra hajóval vagy kenuval.

A hajóút hossza kb. 20 perc.

A kenutúra 7-8 személyes túrakenukkal, szakvezetővel, természetismereti előadással történik. A kenutúra hossza kb. 1 óra.

A program ára: 2400 Ft/fő, amit tartalmaz egy hajóval és egy kenuval történő átkelést Agárd és Pákozd – Szúnyog-sziget között.

A pákozdi Katonai Emlékpark és a Pákozd-Sukorói Arborétum megközelíthetősége vonattal érkező csoportok számára:

– Leszállás a vonatról az agárdi vasútállomáson

– A vasúti aluljárótól Székesfehérvár felé kell haladni a kerékpárúton. 5 perc séta és az agárdi hajóállomáson lesznek.

– Hajóval vagy kenuval átkelés a Szúnyog-szigetre előre megbeszélt időpontban. Ez történhet 20 perces hajós átkeléssel, vagy 45 perces sétahajózással, vagy 1 órás kenutúrával.

– Séta a pákozdi Katonai Emlékparkhoz (kb. 15-30 perc)

– Séta a Pákozd-sukorói Arborétumhoz (további kb. 15-30 perc)

– Séta vissza a szúnyog-szigeti kikötőbe (kb. 45 perc)

– Hajózás vagy kenuzás Agárdra előre megbeszélt időpontban. Ez szintén történhet 20 perces hajós átkeléssel, vagy 45 perces sétahajózással, vagy 1 órás kenutúrával.

Sárkányhajózás

20+1 fős sárkányhajóink bejárják a Velencei-tó összes hajózható részét. Időjárástól függően az év minden napján indulunk.  Az evezés könnyen elsajátítható, a lényeg az együtt evezés élménye.

A csoportokat a Velencei-tavat jól ismerő kormányosok kísérik.

A túrákhoz megfelelő méretű mentőmellényeket, evezőket biztosítunk, melyek használata kötelező.

A túra közben igény szerint házi versenyeket rendezhetünk.

Min. létszám 10 fő.

Indulási helyszín: Agárdi hajóállomás melletti Touring Hotel strandja

 Ár: 20 fő feletti, 18 év alatti diákcsoport részére (2020): 1000 Ft/fő/óra + kormányos díja 3000 Ft/csoport, pedagógusoknak ingyenes.

Akváriumház

Április 1-től szeptember 30-ig a hét minden napján, előre megbeszélt időpontban tart nyitva.

Ár: 4-14 éves korig 300 Ft, 14-18 éves korig 400 Ft. Pedagógusoknak ingyenes.

Bővebb információért látogasson el honlapunkra és facebook oldalunkra!

www.akvariumhaz.hu     facebook.com/h2oakvariumhaz

TIPP 1 NAPOS OSZTÁLYKIRÁNDULÁSRA

Kísérő pedagógusoknak ingyenes a részvétel a hajózás, a kenuzás, a sárkányhajózás és az akváriumház programjain!

1. “KIKAPCSOLÓDÁS” PROGRAM:

45 perces sétahajózás a tó keleti medencéje felé Agárdról a Szúnyog-szigetre (kb. 45 perc)

– Séta (egyénileg) a pákozdi Katonai Emlékparkhoz (kb. 15-30 perc)

A Katonai Emlékpark megtekintése (kb. 2 óra) Molnár Nelli 30-474-7905

– Séta (egyénileg) a Pákozd-sukorói Arborétumba (kb. 15-30 perc)

– Az arborétum felfedezése akár vezetéssel és/vagy tűzrakással (kb. 2-6 óra) Véninger Eszter 30-194-6207

– Séta (egyénileg) vissza a szúnyog-szigeti kikötőbe (kb. 45 perc)

Hajózás Agárdra (kb. 20 perc)

– Étkezés: Az agárdi kikötőtől pár 100 m-re lévő Büfésoron (kb. 45 perc-1 óra)

Akváriumház, a Velencei-tó halainak megismerése (kb. 30 perc)

– Vízi tanösvényeken vezetett 1,5 órás kenutúra biológiai előadással, túra végén kérdezz-felelek játékkal (kb. 1,5-2 óra)

A program ára 20 fő feletti, 18 év alatti diákcsoport részére (2020): 3200 Ft/fő+3000 Ft vízitúra vezetői díj.

Ez az ár tartalmazza: a 45 perces sétahajózást, a 20 perces visszahajózást, az akváriumház belépőjegyét, 1,5 órás vezetett kenutúra árát (1 túravezetővel, további kormányos igénylés esetén +2.500 Ft/kormányos).

Az ár nem tartalmazza a Katonai Emlékpark belépőjegy árát, az arborétum költségeit és az étkezés árát.

A programelemek sorrendje csak ajánlás, szabadon variálhatóak és kihagyhatóak.

2. “ISMERETSZERZÉS” PROGRAM:

15:00  3 órás úszólápok nyomában kenutúra (a tó nyugati részén lévő halászcsapások és úszólápok felfedezése) biológiai előadással, túra végén kérdezz-felelek játékkal

18:00  Étkezés: A kenutúra helyszínétől pár 100 m-re lévő Büfésoron

19:00  Akváriumház, a Velencei-tó halainak megismerése

19:30  45 perces naplementés sétahajózás a tó keleti medencéje felé

A program ára 20 fő feletti, 18 év alatti diákcsoport részére (2020): 3400 Ft/fő+6000 Ft vízitúra vezetői díj.

Ez az ár tartalmazza: a 45 perces sétahajózást, az akváriumház belépőjegyét, 3 órás vezetett kenutúra árát (1 túravezetővel, további kormányos igénylés esetén +5.000 Ft/kormányos).

Az ár nem tartalmazza az étkezés árát.

A programelemek sorrendje és az indulási időpont csak ajánlás, szabadon variálhatóak és kihagyhatóak.

TIPP 2 NAPOS OSZTÁLYKIRÁNDULÁSRA

Kísérő pedagógusoknak ingyenes a részvétel a hajózás, a kenuzás, a sárkányhajózás és az akváriumház programjain!

3. “KALAND” PROGRAM:

1. nap:

– Átkelő hajózás Agárdról a Szúnyog-szigetre biológiai előadás nélkül (kb. 20 perc)

– Séta (egyénileg) a pákozdi Katonai Emlékparkhoz (kb. 15-30 perc)

A Katonai Emlékpark megtekintése (kb. 2-2,5 óra) Molnár Nelli 30-474-7905

– Séta (egyénileg) a Pákozd-sukorói Arborétumba (kb. 15-30 perc)

– Az arborétum felfedezése akár vezetéssel és/vagy tűzrakással (kb. 2-6 óra) Véninger Eszter 30-194-6207

– Séta (egyénileg) vissza a szúnyog-szigeti kikötőbe (kb. 45 perc)

Hajózás Agárdra (kb. 20 perc)

2. nap:

Nyugati-medencét kerülő kenutúra (a tó nyugati részén lévő halászcsapások és úszólápok felfedezése, a dinnyési feketevíz bejárása) biológiai előadással, túra végén kérdezz-felelek játékkal (kb. 5-6 óra)

– Étkezés: A kenutúra helyszínétől pár 100 m-re lévő Büfésoron (kb. 45 perc-1 óra)

Akváriumház, a Velencei-tó halainak megismerése (kb. 30 perc)

A program ára 20 fő feletti, 18 év alatti diákcsoport részére (2020): 4900 Ft/fő+10000 Ft vízitúra vezetői díj.

Ez az ár tartalmazza: az oda, majd később vissza átkelő hajózást, az akváriumház belépőjegyét, az 5-6 órás vezetett kenutúra árát (1 túravezetővel, további kormányos igénylés esetén +10.000 Ft/kormányos).

Az ár nem tartalmazza: a Katonai Emlékpark belépőjegy árát, az arborétum költségeit és az étkezés árát.

A programelemek változtathatóak, kihagyhatóak, ez csak egy ajánlás.

Több napos osztálykirándulás szálláslehetőségei

Gesztenyéskert Üdülőház (Agárd, Gesztenye sor 3.), 32 férőhelyes, barátságos, emeletes ágyas, retro szálláshely, szabadstrand 5 perc. Tel: Pethes Adrienn 06 70 300-2060 www.facebook.com/gesztenyeskertszallashely/

Pákász Tanya Kemping (Agárd, Chernel I. u. 54.), tel: Zöld Imre 06 20 669 0060, e-mail: pakasz@pakasz.hu, www.pakasz.hu

Fészek Vendégház (Gárdony, Pisztráng u. 18.), 35 férőhelyes, új szálláshely. Tel: Teker Zoltán 06 20 975-5036, e-mail: tekerzoli@gmail.com, www.tekerbringa.hu

A lelkesebb csoportoknak vagy a több napos túrán lévőknek további programok

a Néprajzi Ház (Sukoró, Szilvás sor 7.; tel: 06/22-315-583, 06/22-311-734)

a Gárdonyi Géza emlékház (Gárdony, Agárd-puszta, tel: 06/22-370-267)

a Református templom Sukorón (Fő u. 66.), kulcs: Sági Ernőné Fő u. 46.

Helytörténeti és kovács kiállítás (Kápolnásnyék, Gárdonyi Géza u. 13.; Kupi László- 06/20-425-1275, 22/368-075)

Vörösmarty Mihály Emlékmúzeum: (Kápolnásnyék, Vörösmarty u.1 tel.: 22/709-014)

Pákozd-sukorói Arborétum (Pákozd, Mészeg-hegy, tel.: 22/510-500)

Gyapjaszsák (“ingókő” ) Sukoró határában

Pákozdi Ingókövek Természetvédelmi Terület

a nadapi Szintezési Ősjegy

kirándulások a Velencei-hegységben

Székesfehérvár nevezetességeinek megtekintése

latest jordans | Patike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers , Gov